Коктейл от вируси ни атакува тази година, това е разликата на

...
Коктейл от вируси ни атакува тази година, това е разликата на
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Пикът на грипа ще е в края на януари

" Коктейл от вируси ни нападна тази година, това е разликата на този сезон спрямо предходните. Има сериозна циркулация на COVID-19 ", съобщи основният държавен контрольор доц. Ангел Кунчев, представен от OFFNews.

Постепенно обаче грипът ще успее да надвие останалите вируси, набира скорост и ще доближи епидемиологични равнища в завършек на месеца или началото на февруари, добави той. По думите му обстановката с разпространяването се трансформира доста динамично.

Няма смяна при признаците, картината е класическа - грипът сграбчва ненадейно с висока температура, болки в ставите, изнемощялост. Някои от формите на Коронавирус обаче наподобяват грипа. Коронавирусът е великият подражател - визира сърце, бъбреци, стави и така нататък, само че първоначално признаците му наподобяват грипните, изясни доцент Кунчев.

Той акцентира, че тестовете, които да дефинират дали сме инфектирани с грип или Омикрон, са значими за лекуването, защото за грип има ефикасни антивирусни препарати.

" За учениците до 4-5 клас може би ще помогне, в случай че се вкара дълга зимна почивка, само че за по-големите няма смисъл - те ще се съберат в кина, в молове ", разяснява той.

" Всяка ваксина е за съответен вариант. Ваксината не ви подсигурява, че няма да се разболеете, а че няма да го карате тежко - по този начин е и за ковид и за грип. Щом се появи нов вариант - доста друг, имунизациите ще са още по-малко ефикасни. В момента има и грип А и грип Б - имунизацията е добре настояща ", сподели още Кунчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР